30.05.2024.

06:56

Foto: epaimages

Sport

Iznerviraće Novaka! Španca bi ove reči mogle skupo da koštaju

Nole i Baena odigraće u Parizu treći međusobni meč, koji ne bi trebalo da počne pre 15 časova, na dva prethodna slavio je Srbin, poslednji put prošle sezone na Australijan openu, a pre toga 2019. na Ju-Es openu. Španac nije uspeo da dođe ni do seta protiv Srbina. 

- Već smo igrali dva puta na slemovima, ali Rolan Garosu mi uslovi najviše odgovaraju, tu možemo da budemo izjednačeni koliko je to moguće, u Australiji i SAD je znatno komplikovanije. Ovde se osećam malo komotnije, a on nije tako dobar ove godine. Izaći ću na meč sa velikom željom i misleći da mogu da dođem do šansi ukoliko budem igrao dobro - rekao je Karbaljes Baena pred meč sa prvim teniserom sveta.

Teši se Španac da naš teniser ne briljira ove godine, pošto nije osvojio nijedan trofej.

- Čini mi se da nije u formi, barem ja to tako vidim. Retkost je da dođe na ovaj turnir, a da još nije osvojio nijednu titulu ove godine, to je važan podatak. Ipak, takođe je i tačno da nije isto igrati s Đokovićem na turniru iz serije 500 recimo,  gde može malo da spusti gard, i na grend slemu, koji su mu najveći ciljevi. Ipak, probaću da iskoristim to što je u nešto slabijoj formi.

Informer

Španski novinari pitali su Karbaljesa da li je zastrašujuće igrati s čovekom koji je osvojio 24 slema.

- Ne znam je li zastrašujuće, ali mnogo ga poštujem. Trenutno je najbolji igrač svih vremena po brojevima, i to je zaradio velikim trudom. Ali da budem iskren, bio sam nervozniji pred meč prve runde sa Lestijenom, nego sad pred Đokovića. Moram da izađem na teren rasterećen i da probam da iskoristim priliku ako mi se ukaže.

Informer

Na pitanje kako pobediti Đokovića, trenutno 63. igrač sveta iskreno kaže da ne zna.

- To ne znam. To treba pitati nekoga ko ga je pobedio. On je najkompletniji igrač od svih sa kojima sam se sastao. Kada igra dobro, ne vidiš niti jednu rupu. S druge strane, nekada bude malo nestabilniji na mentalnom planu, pa možda i dobiješ neku šansu. Potrudiću se da mu otežam od prvog poena, pa da vidim ukazuje li se prilika.