30.05.2024.

07:17

Foto: TANJUG/AP

Sport

Umalo senzacija godine! Osaka se slomila posle kraha i plakala kao kiša

Prva teniserka sveta je dobila prvi set u taj-brejku, ali je Japanka zaigrala mnogo bolje i počistila rivalku sa 6:1 u drugom delu. U trećem setu smo gledali pravu dramu i borbu. Osaka je povela sa velikih 3:0, pa  5:2. Tada je servirala za pobedu, imala meč loptu, ali je nije iskoristila, pa je potpuno nestala sa terena. 

Fizički je klonula i izgubila pet uzastopnih gemova, pa se Poljakinja posle tri sata plasirala u treću rundu Rolan Garosa. Tamo će se sastati sa boljom iz duela Jana Fet (Hrvatska) – Marija Buzkova (Češka).

Informer

Zabeležila je Iga 16. uzastopnu pobedu na Rolan Garosu i tako sa 22 godine i 363 dana postala treća najmlađa igračica koje je vezala toliko pobeda u Bulonjskoj šumi. Samo su Monika Seleš i Štefi Graf to uičinile mlađe.

Informer

-  Plakala sam dok sam izlazila sa terena. Pokušavam da ne budem previše stroga prema sebi. Ovo je verovatno bila najzabavnija partija koju sam ikada odigrala u karijeri. Plakala sam, a onda sam se setila da sam prošle godine, kada sam bila trudna, gledala kako Iga osvaja trofej i poželela da igram protiv nje. Zato mislim da sam ipak igrala prilično dobro. Ja sam ipak devojka sa tvrdih podloga a igrala sam na njenom najboljem terenu. Volela bih da se sastanemo na betonu, da vidimo šta će se desiti  - rekla je Osaka posle meča.

Iga nije verovala u preokret.

- Iskreno nisam verovala da mogu da pobedim, bilo bi to veoma naivno. Ali to nije promenilo činjenicu da sam nastavila da se borim i igram sve bolje. U većem delu meča bila sam veoma loša, ali na kraju sam uspela da budem koncentrisanija. Ni u prvom ni u drugom setu nisam bila u zoni. Tek kada sam došla pod najveći pritisak, tada se sve promenilo i to je napravilo razliku.