31.05.2024.

10:47

Foto: profimedia

Sport

Izgleda da je gotovo! Murinjo stiže na Bosfor i treniraće Tadića!

Odjeknula je prava fudbalska bomba sa Bosfora kada je pre nekoliko dana objavljeno da Fenerbahče želi da angažuje Žozea Murinja. Portugalac je, navodno, od starta bio zainteresovan za posao u Istanbulu, a do ozvaničenja saradnje dele nas samo formalnosti. 

Naime, Fenerbahče će uskoro dobiti novog predsednika kluba, a jedan od kandidata na izborima - Aziz Jidirim, obećao je svima da će angažovati Žozea Murinja. Ukoliko sve prođe kako se očekije i Jildirim postane prvi čovek Fenera, Portugalac će sigurno stiže na Bosfor. 

Jildirim i Žoze Murinjo obavili su razgovor u trajanju od dva sata. Portugalac je pristao da preuzme Fenerbahče ovog leta, a "TRT Spor" prenosi da je Portugalac već prionuo na posao. Kako se navodi, bivši trener Real Madrida odmah je kontantirao svoje nekadašnje fudbalere - Edina Džeka i Freda, kako bi se raspitao o situaciji u klubu. 

Informer

 

Džeko i Murinjo su sarađivali u Romi, dok je Portugalac Freda trenirao u Mančester junajtedu. "TRT Spor" dodaje da su obojica fudbalera "Posebnom" rekli sve najbolje o Fenerbahčeu i da bi posao bio realizovan potrebno je da se završe izbori u klubu pobedom Aziza Jildirima. 

Budući da su sve prilike da će Murinjo naredne sezone predvoditi "žuto-plave", naš reprezentativac i kapiten Dušan Tadić prvi put će u karijeri zarađivati sa legendarnim Portugalcem. Žoze je označen kao jedan od najboljih trenera u 21. veku, predvodio je neke od vodećih klubova Evrope, a čak četiri puta je proglašen za najboljeg stratega godine. 

Murinjo je tokom svoje karijere dva puta osvajao Ligu šampiona i na sve to dodao još 26 osvojenih trofeja. Prvi zadatak po dolasku u Fenerbahče biće mu osvajanje titule u Turskoj, odnosno, prekid dominacije Galatasaraja.