31.05.2024.

09:25

Foto: EPA Images

Sport

Srpski tim sve brojniji! Na Olimpijske igre ide još jedan teniser!

Obradovao je Novak Đoković pre nekoliko nedelja svoje navijače kada je najavio da će u dresu Srbije pojuriti zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Na naše navijače sinoć je stigla još jedna lepa vest pošto je svoje učešće na najvećoj svetskoj smotri potvrdio i - Dušan Lajović. 

Popularni Duci ostavio je dobar utisak na Rolan Garosu iako ga je u drugom kolu savladao Tejlor Fric. Favorizovani Amerikanac morao je da igra iznad svojih limita kako bi izašao na kraj sa srpskim teniserom, a budući da je i sam Lajović zadovoljan nastupima na šljaci potvrdio je da će nastupati na Olimpijskim igrama. 

- Što se planova tiče - Kvins ili Hale, pa Vimbldon. Posle toga se vraćam na šljaku – dve nedelje turnira, pa Olimpijske igre. U poslednjih godinu dana cilj mi je bio da ostvarim plasman na OI. Blizu su, u Parizu, kad već svakako igram u Evropi. Uslovi mi odgovaraju, idem sa nadom da mogu nešto da uradim, zato sam i prelomio da igram. Uzbuđen sam i radujem se, moje prve OI. Biće drugačiji osećaj od svega na šta smo navikli, jedva čekam - rekao je Dušan Lajović nakon eliminacije na Rolan Garosu. 

Informer

 

Ističe srpski teniser da je zadovoljan rezultatima u dosadašnjem delu sezone izuzev poraza na Indijan Velsu i u Madridu. 

- Zadovoljan sam dosadašnjim delom sezone. Promenljivo, ali sam u 80 posto mečeva egal sa protivnicima bio. Otvorilo se u Barseloni – kad si tu, onda se i otvori. Poraz od Tijafoa u Indijan Velsu i od Monteira u Madridu, osim ta dva meča, ostali su bili na nivou koji očekujem od sebe - poručio je srpski teniser. 

Za kraj, Lajović je i analizrao svoj duel protiv Frica u drugom kolu Rolan Garosa. 

- Težak meč. Znao sam šta me očekuje. Imao je jednu od najboljih sezona na šljaci u karijeri, u naletu je i komforno se osećao na šljaci danas. S druge strane, nekoliko momenata je prelomilo u svakom setu. On je odlično servirao, više su se igrale razmene u mojim gemovima. Uspeo sam da mu uđem u glavu nekad na riternu, napravio brejk na startu trećeg, ali sam odmah odigrao loše sledeći gem - podvukao je Lajović.