31.05.2024.

12:52

Foto: EPAIMAGES

Sport

Oglasio se Nadalov trener i otkrio u kakvom je stanju Španac: Nije daleko od maksimuma, ali...

Pojavio se Rafael Nadal na Rolan Garosu ove sezone, ali se na svom omiljenom turniru nije proslavio. Španac je eliminisan već u prvom kolu pošto je od njega bolji bio Aleksander Zverev, a organizatori grend slema u Parizu su nakon meča organizovali oproštajni govor za rekordera po broju titula u Bulonjskoj šumi. 

Parižani su na taj način želeli da se oduže Nadalu za sve što je uradio na Rolan Garosu misleći da mu je poraz od Zvereva poslednji na grend slemu. Ipak, po izjavi španskog tenisera moglo se naslutiti da on u ovom momentu ne razmišlja o odlasku u penziju već da se nada da će i naredne godine doći da se takmiči u Pariz. 

Da je tako potvrđuje i njegov trener - Karlos Moja. Nekada jedan od najboljih tenisera sveta je nakon Nadalove eliminacije sa Rolan Garosa u razgovoru za "Lekip" istakao da Rafael nije daleko od maksimuma. 

- Rekao bih da je sada na 80-85 odsto od svog najboljeg nivoa. Problem je u tome što nije uspeo da drži taj ritam tokom dužih perioda u meču. Nedostatak takmičenja, kontinuiteta čini veoma teškim da se dostigne taj ritam na najvišem nivou danas - rekao je Karlos Moja. 

Informer

 

Dodaje trener španskog tenisera da je Nadal vredno radio kako bi se uopšte pojavio na Rolan Garosu, a kao uzrok poraza već u prvom kolu Moja vidi loš žreb. 

- Prošli smo dug put. Od Barselone, morali smo da sabijemo dosta stvari za veoma kratak period. To je period kada smo najverovatnije proveli najviše sati na treningu. Ipak, to nije bilo dovoljno da se dobije prvi meč u Parizu - poručio je trener Rafaela Nadala.