31.05.2024.

23:55

Foto: AP PHOTO

Sport

Alakaraz pre ponoći do osmine finala Rolan Garosa! Španac poslao kući Amerikanca

Španac je rutinski izašao na kraj sa Amerikancem Sebastijanom Kordom i slavio sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:3) posle dva sata i 42 minuta igre u večernjem terminu u Parizu. Popularni Karlito tako je malo pre ponoći uspeo da završi meč i izbegne bilo kakvu dramu protiv 28. igrača na ATP listi. 

Večeras nije bilo drame na "Filipu Šatrijeu", jeste Amerikanac u prošlosti umeo da iznenadi momka iz Mursije i pobedio ga na mastersu u Monte Karlu 2022. godine, ali ovog puta Španac se nije dao.

Alkaraz će se za četvrtfinale Rolan Garosa boriti protiv boljeg iz duela između Bena Šeltona i Feliksa Ožea-Alijasima. Njihov duel je prekinut u petak zbog kiše, pri vođstvu Kanađanina od 5:3.

Ulogu favorita opravdao je i drugi reket sveta Janik Siner, koji je eliminisao ruskog tenisera Pavela Kotova sa 6:4, 6:4, 6:4 posle dva i po sata igre. Italijan će u osmini finala igrati sa domaćim igračem Korentanom Muteom. Nije bilo drame ni u duelu Stefanosa Cicipasa i Žižen Žanga. Grku je na terenu proveo nešto više od sat i po vremena i slavio rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:1).  

Cicipas će tako u borbi za četvrtfinale odmeriti snage sa Mateom Arnaldijem. Italijan je u trećem kolu napravio senzaciju i izbacio šestog igrača sveta Andreja Rubljova.