01.06.2024.

10:29

Foto: profimedia

Sport

Oglasio se Italijan pred meč sa Novakom: Pokušaću da pomognem Sineru!

Naime, ukoliko Muzeti eliminiše Srbina, Siner će postati prvi reket sveta nakon Otvorenog prvenstva Francuske, bez obzira na učinak u Parizu.

- Protiv Đokovića ću pokušati da pomognem Sineru da dođe do mesta broj 1 na ATP listi. Ipak, ne želim da polaže nade u mene. Ima on sopstveni put koji je već dobro zapisan, ali ako mogu da mu pomognem, barem malo... Patriozitam ne boli - izjavio je momak rođen u Toskani.

Informer

 

Međutim, svestan je 20-godišnji teniser da ga očekuje težak posao na terenu "Filip Šatrije".

- Nole je uvek Nole, posebno na slemovima. Ima tu sposobnost, igraće sa posebnim fokusom, avantura je igrati protiv njega u meču na tri dobijena seta. Velika trojka je na slemovima drugačija, on je rođeni borac i biće mi zadovoljstvo da učestvujem u najambicioznijem i najlepšem izazovu u ovom sportu. Nadam se da će opet biti 2-0 u setovima kao pre nekoliko godina na "Šatrijeu". Ovoga puta, probaću da odnesem pobedu kući - optimističan je Muzeti.

Podsećamo, ovo će biti njihov šesti međusobni susret, a Novak vodi sa 4-1 u pobedama. Bolji iz ovog duela igraće u osmini finala protiv pobednika meča u kojem se sastaju Argentinac Fransisko Serundolo i Amerikoanac Tomi Pol.