02.06.2024.

17:53

Foto: AP PHOTO

Sport

Surovi Alkaraz prepustio rivalu samo sedam gemova! Cicipas preokretom do četvrtfinala Rolan Garosa

Alkaraz je u osmini finala počistio sa pariske šljake Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima 6:3, 6:3, 6:1. Momak iz Mursije sav posao završio je dva sta i 20 minuta igre. Bio je ovo šesti međusobni duel trećeg i 21.  igrača na ATP listi, a Španac je ostvario treći trijumf. Alkaraz nijednog trenutka nije dovodio pobedu u pitanje, dominirao je od prvog do poslednjeg poena, nedozvolivši Feliksu šansu za preokret. 

Informer

Karlos Alkaraz

Ipak, početak meča nije najavljivao "metlu" Kanađanina, koji je odmah uzeo servis Alkarazu. Međutim, popularni Karlito odmah je uzvratio u narednom, a onda je još jednom do kraja prvog seta napravio brejk i završio posao. U drugom setu španski teniser je lako izlazio na kraj sa rivalom i sa dva brza brejka dobio i taj deo igre.

Već u završnici drugog seta videlo se da je Alkaraz pojačao ritam, što se videlo i na početku trećeg, kada je ekspresno stigao do 5:0. Uspeo je Ože-Alijasim da prekine niz Spanac i osvoji bar jedan gem i tako izbegne nulu, ali je već u narednom treći igrač sveta sigurno odservirao i overio plasman u četvrtfinale. 

Alkaraz će u borbi za polufinale igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je posle preokreta bio bolji od Italijana Matea Arnaldija sa 3:1 u setovima (3:6, 7:6, 6:2, 6:2). 

Informer

Stefanos Cicipas

Trenutno 35. igrač sveta bolje je otvorio meč i jedan brejk bio mu je dovoljan i da dobije prvi set. Arnaldi je potom i u drugom setu pri rezultatu 5:4 imao još jednu set loptu, ali je Grk uspeo da se izvuče, a onda i da u taj-brejk dobije tu deonicu. Osvajanje drugog seta dalo je krila Cicipasu, koji je u nastavku demonstirao silu, prepustio rivalu samo četiri gema i opravdao ulogu devetog nosioca.