02.06.2024.

19:52

Foto: EPAIMAGES

Sport

Španac zapalio vatru: Nepravedno je da Nadal ide na Olimpijske igre, a ja ne!

Iako već više od godinu i po dana Rafael Nadal ne igra veliku ulogu u svetskom tenisu, Španac će biti učesnik Olimpijskih igara u Parizu. Popularni Rafa rešio je da iskoristi zaštićeni rang kako bi obezbedio mesto na najvećoj svetskoj smotri, a zbog njegove odluke bez nastupa na Igrama ostaće Pedro Martinez. 

Španci će u Parizu imati dva igrača sa zaštićenim rankingom... Pored Karlosa Alkaraza i Alehandra Davidoviča Fokine, koji su očekivano u timu za Olimpijske igre, svoje pravo su iskoristili Rafael Nadal i Pablo Karenjo Busta. 

Budući da je zbog zaštićenog ranga Pedro Martinez ostai bez Olimpijskih igara, Španac je javno istakao svoje nazadovoljstvo zbog činjenice da će Rafael Nadal zauzeti njegovo mesto. 

- U ovom slučaju, zaštićeni rang je nepravedan jer nas dvojica ne propuštamo OI zbog povrede… Nezavisno od toga što je u pitanju Rafa, kojeg svi želimo da vidimo na OI, kao navijač to želim i ja - rekao je Pedro Martinez i dodao. 

Informer

 

- Ne mislim da je to potpuno fer. Kao da se ja sad povredim i da koristim zaštićeni rang za OI u Los Anđelesu. Mislim da sam ove godine zaslužio da odem na Igre, i malo je nefer što ne idem zbog situacije poput ove. Ipak, to ne mogu da kontrolišem, tako je kako je. 

Teniski turnir na Olimpijskim igraće se na Rolan Garosu i biće na rasporedu od 27. jula do 4. avgusta.