02.06.2024.

23:34

Foto: EPAIMAGES

Sport

Siner nakon preokreta do četvrtfinala! Italijan preživeo dramu i eliminisao poslednjeg Francuza u Parizu!

Nakon kraće pauze prouzrokovane povredom kuka Janik Siner na teren se vratio na Rolan Garosu. Mladi Italijan bez mnogo muke prošao je prve tri prepreke u Parizu, ali je večeras naleteo na nešto teži ispit. Jedini preostali domaći predstavnik - Korentan Mute, pružio je žestok otpor drugom teniseru sveta, no, to nije bilo dovoljno za više od časnog poraza - 3:1 (2:6, 6:3, 6:2, 6:1). 

Na iznenađenje mnogih Mute je stigao do osmine finala u Parizu, a da se nije slučajno našao među 16 najboljih pokazao je u prvom setu. Francuz je do nogu potukao Janika Sinera, u jednom momentu imao je vodio pet nula, servirao za "krompir" Italijana, ali je drugi reket sveta useo da se oporavi i sačuva čast na startu meča. 

Budući da nije posao završio kada je mogao, Mute je snagu izgubio na još dva bespotrebna servis gema u prvom setu. Za to vreme, Janik Siner je naštelovao nišanske sprave i u ekspresnom roku poravnao rezultat na 1:1. 

Informer

 

Bio je to početak kraja za iskusnog Francuza. Kako se finiš meča bližio kraju Janik Siner bio je sve sigurniji, a Mute potpuno van ritma. U trećem setu Mute je rivalu prepustio dva brejka, u četvrtom tri i povratka u meč više nije bilo. 

Janik Siner će se u četvrtfinalu Rolan Garosa sastati sa Grigorom Dimitrovim koji je ranije danas počistio Huberta Hurkača sa 3:0.