04.06.2024.

06:40

Foto: EPA Images

Sport

Sabalenka nezadovoljna zbog odnosa prema Novaku: Raspored je sj**an!

Sedmi put u nizu Arina Sabalenka igraće četvrtfinale Rolan Garosa. Beloruskinja je u prethodnom kolu grend slema u Parizu, lakše nego očekivano, savladala Elenu Ribakinu sa 2:0 (6:4, 6:3). Meč na stadionu "Filip Šatrije" trajao je tek 71 minut zbog čega je Novak Đoković na vreme mogao da započne svoj duel protiv Francuska Serundola. 

Nema dileme da je tačnost u rasporedu mnogo značila Novaku Đokoviću imajući u vidu kroz šta je srpski teniser prošao pre dva dana. Najbolji svih vremena je u četvrtom kolu Rolan Garosa igrao protiv Lorenca Muzetija, a taj meč završen je u tri sata posle ponoći. Juče - novi triler, ali završen u dogledno vreme. Nole je savladao Serundola sa 3:2 i takođe se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa. 

Duel Đokovića i Muzetija izazvao je mnogo reakcija širom sveta budući da je srpski teniser na spavanje mogao tek u prepodnevnim satima. Upravo toga na konferenciji za medije nakon pobede dotakla se i Arina Sabalenka. 

- Završila sam oko dva ujutru na jednom turniru nedavno. Teško je kada se završi tako kasno. Raspored je sje***, ne znam koju reč da iskoristim. Morate da napravite novi raspored. Bilo mi je okej, volela bih da sam završila ranije, išla na večeru, da ne idem u krevet tako kasno. Kada se meni desilo, išla sam oko četiri u krevet i spavala do podne. Bilo mi je okej jer smo imali slobodan dan, pa da se spremim. Ako me pitate šta bih više volela, više bih volela u podne nego u ponoć - rekla je Arina Sabalenka. 

Belorkuskinja će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv Mire Andreeve koja je kasnije danas nadigrala Varvaru Gračevu.