04.06.2024.

01:55

Foto: AP PHOTO

Sport

Zverev se provukao! Nemac okrenuo Runea za četvrtfinale Rolan Garosa (VIDEO)

Zverev je posle preokreta pobedio je Danca Holgera Runea sa 3:2 u setovima (4:6, 6;1, 5:7, 7:6, 6:2) i to dva sata posle ponoći. Četvrti i 13. igrač sveta vodili su veliku borbu na terenu "Filip Šatrije", a posle maratonskih četiri sata i 10 minuta, dalje je prošao šesti godina stariji Zverev.

Nemac se tako revanširao Runeu za poraz u Minhenu 2022. godine, kada je mladi Danac tada nadigrao starijeg kolegu u njihovom prvom međusobnom okršaju.

Zverev će u tako četvrtfinalu Pariza igrati sa Australijancem Aleksom de Minorom, koji je priredio iznenađenje i u osmini finala izbacio favorizovanog Danila Medvedeva sa 3:1 u setovima. 

Informer

Aleksandar Zverev

Početak meča u Parizu pripao je Runeu, koji je posle uvodnog ispitvanja snage, prvi stigao do brejka u petom gemu. Ispostavilo se da mu je to bilo dovoljno da dobije prvi set sa 6:4.

Drugi set bio je potpuno suprotan. Zverev je zaigrao dosta bolje. Viđena je fešta brejkova, čak četiri, tri je napravio Nemac, što mu je donelo ubedljivih 6:1 i izjednačenje u setovima.

Novo poglavlje počelo je razmenom servis gemova, posle čega su oba tenisera zaigrala dosta sigurnije. Odlično ih je služio servis, viđene su kratke razmene, igralo se brzo i efikasno. Tako je potrajalo sve do 12. gema, kada je pod pritiskom poklekao nemački teniser, a 21-godišnji Rune stigao do novog seta.

Informer

Holger Rune

Četvrti set ponovo su obeležili brejkovi. Zverev je poveo sa 5:3 i servirao za set, ali je Danac uspeo u pravom trenutku da naprvi brejk i izjednači, a onda i da odvede u taj-brejk. Očekivalo da će mladi teniser iskoristiti momentum i rešiti meč u svoju korist, ali se Zverev trgao na vreme i dobio taj-brejk sa 7:2.