09.06.2024.

19:33

Foto: Reuters

Sport

Alkaraz slomio Zvereva posle više od četiri sata! Španac je novi vladar u Parizu!

Gledali smo pet setova pravog teniskog rata, oba tenisera su briljirala u određenim momentima susreta.  Bilo je finala kakvo zaslužuje prestižni turnir kao što Rolan Garos. Meč je trajao četiri sata i 19 minuta.

Duel  je počeo sa brejkovima sa obe strane, ipak preuzeo je kontrolu Karlos Alkaraz, uspeo je ponovo da oduzme servis svom protivnik. Jako dobro je servirao, a pri rezulatu 5:3 za njega opet je brejknuo tenisera iz Hamburga i tako stigao do prvog seta. 

Informer

U drugom setu gledali smo poptuno drugačiju priču. Oslobodio se Nemac, imao je sjajne udarce, nije mogao Španac da mu parira. Napravio je Zverev dva brejka u nizu i tako došao do poravnanja u setovima.

Videlo se da Alkaraz nije 100% fizički spreman, a žalio se da šljaka nije dobra, te vetar pravi previše problema. Bez obzira na to prvi je oduezeo servis u trećem setu, ali kako je vreme odmicalo, ušao je u ritam nemački igrač i sa dva brejka stigao do preokreta. 

Informer

U pauzi Karlos Alkaraz je zatražio medicinski tajm-aut, a to mu je izgleda jako prijalo, pošto se vratio na teren kao drugi čovek i sa briljantnih 6:1 stigao do izjednačenja u setovima.

Stigao je Karlito do brejka u petom setu odmah na startu, a onda je usledio gem koji je trajao čak deset minuta na njegov servis. Četiri brejk lopte je imao Zverev, igrali su se dugi i iscrpljujući poeni, ali uspeo Alkaraz da se vrati iz ponora i iskoristi prvu gem loptu koju je imao.

Informer

Nakon toga je teniser iz Mursije imao priliku da stigne do još jednog brejka, međutim izvukao se njegov rival. Uz mnogo napora i jednu spašenu brejk priliku, uspeo je Nemac da dođe do gema na svoj servis.

Nije mogao Zverev nikako do brejka, iako je sve vreme bio blizu. Već u narednom gemu je imao šansu koju nije iskoristi, a Alakaraz je posle velike borbe stigao do gema. 

Informer

Karlos Alkaraz

Raspala se igra Nemca prilikom sledećeg servis gema. Španski teniser je je osvojio četiri uzastopna poena i tako da nagoveštaj da je meč pri kraju. U ovom sjajanom meču koji će se dugo pamtiti, Karlos Alkaraz je zasluženo treći put u karijeri postao grend slem šampion.

Informer

 

Pored trofeja sa Vimbldona i Ju-Es opena, sada može da se pohvali i titulom iz "Bulonjske šume". Zanimljivo je da španski igrač nikada nije poražen u grend slem finalu. 

Alkaraz će od ponedeljka zazuti drugu poziciju na ATP listi, ispred njeg će biti Janik Siner, a iza Novak Đoković.