10.06.2024.

19:26

Foto: EPA

Sport

Bravo, Hamade! Međedović izbacio 42. igrača sveta za plasman u osminu finala

On je napravio iznenađenje i posle preokreta salvadao 42. igrača sveta Mađara Fabijana Marošana sa 2:1 u setovima (6:7, 6:1, 6:4) posle sat i 50 minuta igre. 

U prvom setu srpski i mađarski teniser su odlično servirali, pa su igrani kratki poeni, jedina neizvesnost je viđena u desetom gemu, kada je Međedović morao da spašava dve set lopte, što je i uspeo. Posle toga odluka je pala u taj-brejk, gde je četiri godine stariji Marošan bio bolji i poveo sa 1:0 u setovima. 

Informer

 

Ipak, Međedović je u nastavku demonstrirao silu. Zaigrao je 131. igrač sveta kao u transu, pogađao je gotovo sve, pa je protivniku prepustio samo jedan gem i posle samo 26 minuta igre poravnao rezultat u setovima. 

Odlučujući, treći set počeo je izjednačeno, igrači su ponovo odlično servirali sve do sedmog gema. Tada je Hamad izvršio pritisak na protivnikov servis i stigao do brejka, koji mu je na kraju bio dovoljan da osvoji i drugi set i obezbedi mesto u osminu finala. 

Protivnik u borbi za četvrtfinale našem teniseru biće Kazahstanac Aleksander Bublik, inače treći nosilac na turniru u Štugartu.