11.06.2024.

23:11

Foto: Informer

Sport

Federer priznao: Nisam Đokoviću ukazao poštovanje koje zaslužuje!

Švajcarac se prisetio njihovog prvog susreta još 2006. godine u Monaku, koji je označio početak njihovog rivalstva. Nakon neizvesne borbe, Federer je na kraju slavio u tri seta - 6:3, 2:6, 6:3.

- Igrao sam sa njim u Monaku prvi put i kada sam izašao sa terena pomislio sam: "Da, okej je". Iako je se oko njega već dizala galama, nisam bio u potpunosti ubeđen. Mislim da mu nisam ukazao poštovanje koje zaslužuje zbog tehničkih mana. Mislio sam da Novak ima ekstremno čvrst stisak u forhendu, dok njegov bekhend nije bio fluidan kao danas. Potom je "ispeglao" te stvari i postao neverovatno čudovište od igrača koje je danas - priznao je Federer u intervju za britanski "Telegraf".

Informer

Federer, Nadal i Đoković

Federer je zatim govorio i o španskom velikanu Rafaelu Nadalu, istakavši da je Đoković, svojim usponom ka vrhu ATP, poremetio dominaciju koju su njih dvojica već uspostavili.

- Kada je on došao mnogo ljudi je pomislilo: "Gledaj, ne treba nam treći tip. Srećni smo sa Rodžerom i Rafom". Federerovi navijači ga na početku nisu baš voleli. Onda je Novak istupio sa svojom snažnom ličnošću i neverovatnom željom da pobedi po svaku cenu - podvukao je Federer.

Vlasnik 20 grend slem trofeja smatra da je Srbin kroz karijeru bio pogrešno shvaćen, naglašavajući da njegove istinske vrednosti nikada nisu bile prikazane u pravom svetlu.

- Mislim da je on pomalo loše shvaćen. Gledam dalje od medija i vidim kakav je čovek. Ako oduzmem njegovu igru, ko je on? Koje su njegove životne vrednosti. Znam da mnogo vodi računa o svojoj porodici - zaključio je Federer.