13.06.2024.

19:30

Foto: tanjug/ap

Sport

Kada Đoković ne igra, Vimbldon povećava ulog!

Nagradni fond takmičenja u Londonu uvećan je za 5,3 miliona funti, što je 11,9 odsto više u odnosu na prošlogodišnji turnir. Šampioni u pojedinačnoj konkurenciji će zaraditi po 2,7 miliona funti, odnosno 14,9 odsto više nego prošle godine. Dok će igrači koji izgube u prvom kolu dobiti po 60.000 funti, što je povećanje od 5.000 funti.

Najstariji teniski turnir na svetu počinje 1. jula i trajaće dve nedelje. Međutim, postoji mogućnost da srpski as Novak Đoković neće moći da učestvuje zbog povrede, pa njegova kasa neće biti bogatija za deo od ovog rekordnog nagradnog fonda.

Informer

 

Podsetimo, Novak se oporavlja od povrede kolena koju je zaradio na Rolan Garosu, na meču osmine finala protiv Franciska Serundola. Taj meč je dobio, ali već sutradan je morao da se povuče sa turnira zbog povrede meniskusa desnog kolena. 

Dan kasnije, 5. juna, podvrgnut je operaciji u klinici "Ramzi Sante" u Parizu i od tada traje njegova trka sa vremenom da bude spreman za Vimbldon, ali i Olimpijske igre u francuskoj prestonici krajem jula i početkom avgusta.