23.06.2024.

18:24

Foto: EPAIMAGES

Sport

Dok se čeka Novakova odluka, loše vesti stigle iz Londona! Legendarni teniser propušta Vimbldon

Doživeo je Novak Đoković povredu na Rolan Garosu zbog čega je morao na operaciju kolena. Srpski teniser uspešno se oporavlja i postoji mogućnost da bude spreman za Vimbldon. Najbolji svih vremena u London će doputovati u ponedeljak, ali to ne garantuje da će biti spreman za treći grend slem u sezoni. Navodno, odluku o tome biće doneta u narednih nekoliko dana. 

Organizatori se nadaju da će Novak Đoković biti spreman za Vimbldon budući da su danas dobili lošu vest. Nakon što je Endi Marej objavio da će morati na operaciju leđa, legendarni Britanac saopštio je da će propustiti grend slem u Londonu. 

Informer

Nekada prvi teniser sveta morao je da reši problem spiralne ciste zbog čega je odlučio da propusti Vimbldon. Marej će van terena biti od šest nedelja, a budući da Olimpijske igre počinju kroz mesec dana sve su manje šanse da će Britanac biti spreman za turnir u Parizu. 

Endi Marej je ove nedelje nastupao na Kvinsu, ali je svoj meč drugog kola morao da preda Džordanu Tompsonu bez borbe. Trenutno je 347. na svetu, a budući da u poslednjih nekoliko godina ima sve više problema sa povredama, Britanci sumnjaju da će se ikada više vratiti na teren... 

Inače, Endi Marej je tokom karijere dva puta osvajao Vimbldon - 2013. i 2016. godine.