25.06.2024.

17:11

Foto: EPA Images

Sport

Olga nastavlja da melje! Srpska teniserka slavila na startu kvalifikacija za Vimbldon!

Najbolji tenis od početka svoje karijere Olga Danilović igrala je pre mesec dana na Rolan Garosu. Srpska teniserka stigla je do osmine finala, a na tom putu ostvarila je nekoliko značajnih pobeda koje su joj obezbedile napredak na WTA listi. Ipak, jedan dobar turnir od starta 2024. godine nije joj doneo glavni žreb Vimbldona već Olga kroz kvalifikacije mora da se izbori za tako nešto. Početak - obećava. 

Olga Danilović je u prvom kolu kvalifikacija za glavni žreb savladala Lureciju Stefanini sa 2:0 (6:3, 6:4) i tako najavila dobru formu i nakon Rolan Garosa. Srpska teniserka je na terenu morala da provede tek nešto više od sat vremena budući da joj rivalka nije bila preterano raspoložena za igru. 

Srpskoj teniserki bio je dovoljan samo jedan gem u oba seta kako bi posao privela kraju. Nešto više borbe viđeno je u drugom, ali nedovoljno da Stefanini zakomplikuje situaciju Olgi Danilović. Naša predstavnica ostvarila je posebno dobar utisak pri servisu budući da je procenat bio daleko bolji nego na Rolan Garosu.

Danilovićeva će u drugom kolu kvalifikacija za glavni žreb Vimbldona igrati protiv Antonije Ružić. Hrvatica je trenutno 203. igračica sveta, a danas je u prvom kolu savladala Amerikanku - Luisu Čiriko sa 2:0.