26.06.2024.

14:22

Foto: AP/Photo

Sport

Italijan oprezan pred Vimbldon: Novak je glavni favorit!

Siner igra ove sezone u životnoj formi, za šta je nagrađen prvim mestom na ATP listi. Osvojio je već četiri turnira, među kojima i Australijen open, dok je na Rolan Garosu eliminisan od kasnijeg pobednika, Karlosa Alkaraza u polufinalu.

Informer

Biće Italijan favorti i na predstojećem Vimbldonu, ali prvi reket sveta poručuje da niko ne sme da otpiše Đokovića.

- Ne želim da kažem da li sam ja favorit ili ne. Ako Novak Đoković bude igrao, ako je dobro, on je glavni favorit - rekao je Siner u intervjuu za rimsku "Republiku".

Informer

Talentovani 22-godišnji teniser stiže u London u odličnoj formi, pošto je nedavno došao do prvog trofeja na travi u Haleu. Siner ističe da je u Nemačkoj stekao dragoceno iskustvo igranja na travnatoj podlozi, koje će mu mnogo značiti i na trećem grend slemu u sezoni.

- Sada znam da moram da budem malo agresivniji, sada bolje razumem kako da se krećem, Biće veoma teško, ali i zabavno. Prošle godine sam na Vimbldonu igrao dobro i stigao do polufinala. Videćemo šta mogu da uradim ove godine. Nadam se dobrim pripremama pred turnir. Svi smo mi odlični teniseri, ali uvek su moguća iznenađenja - zaključio je on.

Informer

Vimbldon počinje 1. jula i trajaće do 14. jula a titulu brani Karlos Alkaraz.