01.07.2024.

21:58

Foto: AP PHOTO

Sport

Kecmanović u drugom kolu Vimbldona! Slomio neugodnog Indijca

Srbin je tako opravdao ulogu favorita i posle dva sta i 40 minuta igranja slomio otpor 73. igrača na ATP listi.  Momak iz Beograda je odlično ušao u meč i već u prvom gemu stigao do brejka, a potom ga u narednom na svoj servis potvrdio.

Igrao je Kecmanović u svom ritmu, lako osvajao poene, pa je i brzo poveo sa 4:0. Uspeo je protivnik da prekine dominaciju Srbina i konačno osvoji gem, ali je to bilo kratko, jer je naš as sigurno priveo set u svoju korist - 6:2.

Informer

 

Očekivalo se da će Miomir nastaviti u istom ritmu, ali je stao i dozvolio Indijcu da se razigra i promađe svoj ritam, pa je kažnjen brejkom u drugom gemu. Uzvratio je naš as na isti način, pa je veći deo drugog seta prošao u izjednačenoj borbi. Ipak, prvi je ponovo poklekao Kecmanović, koji je dozvolio rivalu da napravi novi brejk u osmom gemu, a potom i da to potvrdi na svoj servis i osvoji drugi set. 

To je očigledno razljutilo Kecmanovića, koji je u nastavku rešio da pokaže ko je glavni na terenu. Zaigrao je daleko bolje 52. igrač sveta, dobrao ga je služio i servis, ali se nije predavao ni Nagal, pa je neizvesnost potrajala sve do četvrtog gema, kada je Beograđanin uspeo da slomi rivala i stigne do brejka. Ispostavilo se da mu je to bilo dovoljno da reši treći set u svoju korist - 6:3.

Informer

 

Videlo se već na startu četvrtog seta da protivnik posustaje i da nema snage, što je naš teniser iskoristio i sa dva brza brejka poveo sa 3:0, a potom i do 5:3 i servis za pobedu, ali je dozvolio rivalu da stigne do brejka i produži meč. Ipak, brzo se ispravio srpski as i već u svom narednom servisu gemu potvrdio trijumf. 

Kecmanović će u drugom kolu igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora, koje je na startu bio bolji od Danijela Galana iz Kolumbije sa 3:0 u setovima.