02.07.2024.

09:00

Foto: epaimages

Sport

Rus pokreće revoluciju u tenisu: Ljudi neće da gledaju mečeve od 5 sati

Ruski teniser uvek priča bez dlake na jeziku, pa priznaje da nije baš lud kada mora da igra pet setova na grend slelovima, jer je veći rizik od povrede. 

- Razumem zbog čega je veći spektakl kad se igra na tri dobijena seta, ali ja više volim na dva dobijena, to je moje mišljenje. Nemam validno objašnjenje zašto, samo je to nešto što želim. Istina je da je intenzitet i mentalno i fizički veći kada se igra pet setova, tako je bilo na Australijan openu ove sezone gde sam neke mečeve dobio posle pet setova i to su neke posebne uspomene - kazao je Danil Medvedev.

Teniseru na najvećim turnirima često igraju mečeve i nekoliko sati, jer se igra na tri dobijena seta, pa znaju da traju i do tri sata iz ponoći, do kada je igrao Novak Đoković na Rolan Garosu.

Informer

- Pet setova je mnogo teže za telo, možete da se povredite. Slušao sam razne komentare i na televiziji, kad meč u pet setova traje pet sati, to je sjajno iz ugla da će ostati u istoriji. Međutim, imate recimo i meč koji je pun oscilacija, četvrti set, traje tri i po sata i mnogi prestaju da gledaju ili povremeno samo gledaju, ulaze i izlaze. Loše je i za prenose, jer ne znate kada bi prethodni meč mogao da se završi, isto je i iz ugla igrača.

Raširenih ruku bi prihvatio promene u tenisu.

- Sve to su mali detalji, zato mi je okej da se igraju tri seta. Možda bismo imali više rekorda da se igra na dva dobijena seta, jer je i to lepo. Rekao bih da sam negde između ta dva izbora, ali da naginjem malo više na tome da bude tri, a ne pet setova.