02.07.2024.

19:26

Foto: EPAIMAGES

Sport

Beretini veruje u pobedu protiv Sinera: Da ne mislim da mogu da ga pobedim, ne bih igrao!

Od kako je pre dve godine igrao finale Rolan Garosa - Mateo Beretini, ne uspeva da se vrati na prepoznatljiv nivo. Italijanski teniser imao je mnogo problema sa povredama, potom i sa formom, ali se nada da će u Londonu uspeti da ostvari željeni rezultat. Žreb mu, ruku na srce, nije bio naklonjen budući da će mu rival u drugom kolu biti prvi reket sveta - Janik Siner. 

Biće to derbi Italije u Londonu, a iako Siner slovi za velikog favorita, Mateo Beretini se nada da će uspeti da savlada svog zemljaka na Vimbldonu. 

- Da ne mislim da mogu da ga pobedim, ne bih ni igrao. Svestan sam da će biti mnogo teško. Janik je najbolji na svetu, najspremniji na Turu, zajedno sa Alkarasom. Ali ovo je specijalno mesto za mene i svestan sam da mogu da mu naudim mojim udarcima - rekao je Mateo Beretini pred meč. 

Svestan je Mateo Beretini da je Janik Siner u ovom momentu najbolji na svetu, ali veruje u svoje kvalitete koje bi mogao da iskoristi i režira veliko iznenađenje u Londonu. 

Informer

 

- Nemam mnogo tajni, moja igra je bazirana na nekim udarcima i probaću da ih iskoristim. On je mnogo popravio igru, pogotovo servis. 

Sa druge strane, Janik Siner je sa mnogo opreza pričao o sutrašnjem meču protiv Matea Beretinija, posebno zbog činjenice da je snažni Italijan igrao finale na Vimbldonu. 

- Biće veoma težak meč, Mateo je ovde igrao finale. On zna kako se igra na travi, biće to veliki izazov za mene - podvukao je Siner.