03.07.2024.

09:00

Foto: profimedia

Sport

Novak? Nemam pojma kako ću! Anonimus čeka Srbina, svi pričaju o njegovoj hit izjavi

Drugi teniser sveta je na startu takmičenja pregazio Čeha Vita Koprivu u tri seta, pa ne bi trebalo da ima problema ni protiv Britanca. 

Firnli do sada nije nikada igrao masterse i grend slemove, ali je pobeđivao Karlosa Alkaraza i Janika Sinera, doduše, u juniorskim danima.  Karijere su im krenule u drugačijim pravcima, Italijan i Španac osvajaju najveće turnire, dok je Firnli izabrao fakultet u SAD, pa je tokom karijere uglavom igrao koledž tenis. Nedavno je da osvoji Čelendžer u Notingemu, pa je dobio  vajld kartu. 

Svi bruje o njegovoj izjavi kada su ga otali kako će igrati protiv Novaka Đokovića.

- Nemam pojma! Gledao sam toliko video snimaka o njemu. Ne izgleda da ima mnogo mana u njegovoj igri. Samo ću pokušati da uživam u tome, igraću svoju igru na terenu i videti šta će se desiti - kazao je Firnli.

Informer

Prisetio se mečeva sa prvim i trećim teniserom sveta.

- Igrao sam protiv Alkaraza kada je on imao možda 14, ja 17,  a sa Sinerom kad smo možda imali po 15.  Koraci koje su napravili u svojim karijerama bili su mnogo veći od mene. Način na koji igraju je neverovatno, mislim da od tih pobeda zaista ne mogu ništa da uzmem - rekao je Firnli.