04.07.2024.

07:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

Na terenu nismo prijatelji! Alkaraz poslao poruku narednom rivalu!

Trenutno treći teniser sveta je bez problema pobedio Australijanca Aleksandra Vukića sa 3:0 (7:6, 6:2, 6:2) za sat  vremena i 51 minut igre, a sada je na redu obračun sa Amerikancem.

Španac ne krije da ima dobar odnos s njim, ali da to nikako ne sme da utiče na ono što se dešava na samom terenu.

- Imam dobar odnos sa mnogo igrača. Ali, kada izađemo na teren, oni nisu prijatelji. Morate da se fokusirate na sebe i pokušate da pobedite. Tako tenis funkcioniše. Frensis je sjajan igrač i osoba. Uvek je nasmejan. Čini se kao da uživa na terenu, ali i van njega. To je impresivno. Biće zanimljivo igrati protiv njega. Pokušaću da ga pobedim - istakao je Alkaraz.

Informer

 

Španac se potom osvrnuo na njihov poslednji susret u polufinalu Ju-Es opena 2022. godine, kada je Karlitos slavio nakon pet dugih setova, a zatim je trijumfovao i u finalu protiv Kaspera Ruda.

- Potpuno je drugačija situacija. Igrali smo u SAD i to polufinale grend slema. Svi ga vole tamo, drugačiji je osećaj. To je bio sjajan meč, mislim da je publika uživala. Uveren sam da će tako i ovaj put biti. Sećam se da sam igrao sjajan tenis. Imao sam meč loptu u četvrtom, ali smo igrali pet setova. Bio je to veoma neizvestan susret. Nadam se da sada neće biti baš tako - zaključio je Alkaraz.