05.07.2024.

13:24

Foto: Reuters

Sport

Novak pokrenuo lavinu! Posle Srbina oglasili se i Alkaraz, Rune, Mekinro... (FOTO)

Britanac je morao da se povuče iz singla zbog povrede, pa je zaigrao u dublu sa bratom Džejmijem, da bi nakon poraza čelnici Vimbldona spremili specijalnu ceremoniju.

Marej je prvo slušao i gledao šta o njemu govore njegove kolege, a posebnu čast ukazao mu je Novak Đoković, koji je praktično ceo dan bio na Centralnom terenu. Prvo je igrao protiv Firnlija, potom imao potom obaveze prema medijima, ali je ostao kako bi aplaudirao svom velikom rivalu, koji je na kraju završio u suzama.

Nakon svega Nole je u ponoć na društvenim mrežama javno rekao šta misli o Endiju, a usledile su poruke mnogih aktivnih i bivših igrača.

Mladi španski as Karlos Alkaraz objavio je emodži koji plače uz poruku:

" Endi, inspiracija si i uzor svakome! Kakva karijera i kakvo nasleđe" - stoji u objavi jednog od najboljih igrača planete.

Poslavljena teniserka Petra Kvitova zahvalila se Mareju na svemu..

"Hvala ti za sve borče i legendo" - napisala je Čehinja, a pridružio joj se i australijanac Aleks de Minor.

Informer

Najbolja teniserka sveta, Iga Švjontek, poslala je najemotivniju poruku Britancu, uz emodžije koji plaču.

" Endiii... Nismo mogli da poželimo bolju podršku za ženski tenis. Hvala na svemu, bila je privilegija biti na Centralnom terenu večeras. Čestitam ti na sjajnoj karijeri, neverovatan si", napisala je Poljakinja i dodala srce.

Amerikanac Patrik Mekinro je bio kratak i jasan.

"Apsolutna legenda... u svakom smislu".

Tugovao je i mladi Danac Holger Rune.

"Veoma emotivno veče", napisao je Rune uz emodži kojem su oči pune suza.

Ovo nije bio kraj za Mareja, koji će krajem meseca igrati i na Olimpijskim igrama, koje je osvojio dva puta, ali su svi poželeli da se oproste na veličanstven način na Vimbldonu od čoveka koji je mnogo pružio tenisu.

Podseimo, Endi je tokom bogate karijere osvojio 46 titula, od čega tri grend slem, bio je broj jedan, a zaradio je i gotovo 65 miliona dolara.