05.07.2024.

18:43

Foto: EPAIMAGES

Sport

Alkaraz preživeo triler u trećem kolu! Karlos bio na ivici ambisa!

Stigao je Karlos Alkaraz na Оstrvo nakon osvojene titule na Rolan Garosu i pobede nad Aleksanderom Zverevim u velikom finalu. Ipak, da bi na travi mogao da ima problema videlo se na turniru u Londonu. Lako je Španac izašao na kraj sa Fransiskom Serundolom u prvom kolu, ali ga je već u narednoj rundi sa 2:0 dobio Džek Drejper i tako najavio muke na Vimbldonu. 

Početak je obećavao budući da je Alkaraz bez izgubljenog seta izašao na kraj sa Lajalom i Vukićem, ali je već u trećem kolu stiglo otrežnjenje. Bio je treći teniser sveta na ivici ambisa, Frensis Tijafo vodio je sa 2:1 i bio bolji rival u četvrtom setu, ali je Španac uspeo da se "sabere" i nakon preokreta izbori mesto u narednoj fazi Vimbldona - 3:2 (5:7, 6:2, 6:4, 7:6, 6:2). 

Informer

 

Već u prvom setu Tijafo je pokazao da se neće lako predati pred favorizovanim rivalom. Alkaraz je prvi stekao brejk prednosti, poveo sa 4:2, ali je usledila serija američkog tenisera. Tijafo je napravio dva vezana brejka i poveo sa 1:0 (7:5). 

Ipak, u drugom setu Karlos Alkaraz imao je sjajan odgovor. Španac je zahvaljujući velikom broju grešaka koje je pravio Frensis Tijafo došao do dva brejka prednosti, a potom i rutinski poravnao rezultat na Centralnom terenu. 

Tijafo je već na startu trećeg seta imao dve brejk lopte, ali se Alkaraz uspešno odbranio. Ništa drugačije nije bilo ni u trećem gemu, no, ponovo nije bilo brejka. Amerikanac je sve naplatio pri rezultatu 3:3 kada je napokon iskoristio šansu i oduzeo servis rivalu, a zahvaljujući sigurnom servisu ponovo došao do prednosti u setovima - 2:1. 

Raspucao se Tijafo nakon što je poveo sa 2:1 i bio bolji rival u trećem setu, no, to nije uspeo da materijalizuje. Karlos Alkaraz uspeo je da preživi do taj-brejka, a onda uz pomoć navijača poravna rezultat. Bio je to početak kraja za Amerikanca koji se potpuno raspao u odlučujućem setu.