07.07.2024.

06:20

Foto: EPAIMAGES

Sport

To nije servis, to je bomba! Šelton postavio rekord na Vimbldonu

Nije tajna da je servis jedno od ključnih oružja na travnatoj podlozi u tenisu, a snažan početni udarac mnogim igračima obezbedio je dobre rezultate na Vimbldonu. Sada već davne 2010. godine rekord po brzini servisa postavio je Tejlor Dent kada je rivalu posla lopticu brzine 238 kilometara na čas. Ipak, malo poznati Amerikanac juče je izgubio istorijsku brojku budući da ga je nadmašio zemljak - Ben Šelton. 

Mladi Amerikanac sastao se sa Denisom Šapovalovim u trećem kolu Vimbldona, snažnim servisima držao je prednost tokom većeg dela meča i na kraju pobedio. Bilo je jasno da će kad-tad Dentov rekord biti oboren, a Šelton se potrudio da se to desi što pre budući da je već u prvom servisu servirao 246 kilometar na čas! 

Informer

 

Tako je postavio apsolutni rekord Vimbldona, dok je svetski rekord na zvaničnim mečevima gde postoji tehnologija za praćenje brzine servisa zabeležen rekord od čak 263 kilometara na čas. Rekord je postavio Sem Grot 2012. godine na turniru u gradu Busanu u Južnoj Koreji. 

Bolji od Bena Šeltona još uvek su Endi Rodik, Miloš Raonić, Jerži Janovič, Ivo Karlović, Džon Izner, Albano Oliveti i Sem Grot. Doduše, niko na Vimbldonu...