07.07.2024.

07:18

Foto: profimedia

Sport

Kirjos umalo zaplakao! Novakove reči su ga slomile posle agonije kroz koju prolazi

Australijanac je van terena od Australijan opena prošle godine. Morao je da se povuče zbog povrede meniskusa, operisan je, a navijači jedva čekaju kada će se vrati na teren.

Prolazi kroz težak period posle problema, povreda, operacija, čak su mediji spekulisali da namerava da se penzioniše, što je Australijanac demantovao. Nik je otkrio šta mu je Nole rekao posle treninga na Vimbldonu, pa bismo možda mogli da ga vidimo na terenu do kraja sezone.

- Skoro deset meseci je prošle od operacije. Imao sam prvi pravi test i skoro me je rasplakala činjenica da sam se vratio na ovaj nivo. Novak mi je posle treninga rekao da ne može da kaže da sam imao operaciju. Moj tim i ja smo morali da razmisliti o svemu kada je sranje postalo teško... Nastavljamo - poručio je Nik posle treninga sa Novakom.

Podsećamo, Novak je posle povrede kolena na Rolan Garosu operisan 5. juna, ali je uspeo da se oporavi i spremi za Vimbldon.

"Možda će biti još jedna poslednja vožnja... Hvala prijatelju", poručio je Nik našem teniseru preko Instagrama.

Srpski teniser se plasirao u osminu finala Vimbldona, pobedom nad Aleksejem Popirinom posle preokreta - 4:6, 6:3, 6:4, 7:6. U četvrtfinalu će igrati sa Holgerom Runeom, sa kojim je odigrao pet mečeva i vodi 3:2. Prošle sezone su igrali u tri navrata, Nole je slavio na mastersu u Parizu i u Torinu, dok je Rune bolji bio u Rimu.