07.07.2024.

18:09

Foto: Tanjug/AP

Sport

Španac nastavlja odbranu titule! Francuz namučio šampiona!

Treći reket sveta došao je do prvog brejka u petom gemu prvog seta, a zatim isto ponovio i u devetom za konačnih 6:3 u prvom periodu meča. Nešto slično je viđeno u drugom setu, kada su dvojica tenisera bila sigurna na svom servisu u prva četiri gema. Ponovo je presudan bio peti gem u kojem je Španac oduzeo servis rivalu, da bi istu stvar učinio u desetom gemu za ubedljivih 2:0 u setovima!

Taman kada je delovalo da će aktuelni branilac titule na trećem Grend slemu sezone rutisnki doći do pobede i da neće provesti mnogo vremena na terenu, Imber je pružio snažan otpor! Već u trećem gemu trećeg seta Francuz je napravio brejk, a zatim još dva puta oduzeo servis favorizovanom protivniku, za ubedljivih 6:1 u tom periodu meča! U odlučujućem setu viđeno je čak pet brejkova na obe strane, ključan je bio 11. gem u kojem je Alkaraz stigao do brejka koji je u narednom gemu potvrdio i tako stigao do trijumfa nakon tačno tri sata provedenih na Centralnom terenu.

Informer

Rival Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu biće bolji iz duela u kojem se nešto kasnije sastaju Amerikanac Tomi Pol i Španac Roberto Bautista Agut.