08.07.2024.

17:10

Foto: Tanjug/AP

Sport

KRAJ: Novak je u četvrtfinalu Vimbldona!

UŽIVO

TREĆI SET 

KRAJ! Novak Đoković je u četvrtfinalu Vimbldona! 

5:2 - BREJK! Novak Đoković će u narednom gemu servirati za pobedu! Srpski teniser iskoristio je užasan procenat prvog servisa Holgera Runea i, verovatno, završio posao na Centralnom terenu. 

4:2 - Dobro je... Dva puta je Đoković proklizao u svom gemu, Rune je stigao čak i do brejk šansi, ali je sjajan servis srpskog tenisera uspeo da odoli naletima Danca. 

Informer

 

3:2 - Dolazi Holger Rune do svog servis gema, nije Novak ni pokušavao da napadne Danca. 

3:1 - Sve što može Rune je pokušao, ali leka nema. Đoković igra bez greške, ponovo je odbio nalet mladog Danca, a potom i rutinski osvojio svoj servis gem. 

2:1 - Zahvaljujući dobrom servisu Holger Rune uspeva da prekine seriju Đokovića na startu trećeg seta. Dolazi Danac do svog gema i tako čuva šanse da može da zakomplikuje situaciju  na CEntralnom terenu. 

2:0 - Svaka duža razmena u ovom meču pripala je Đokoviću, gubi konce Rune, poslao je sada dve nekontrolisane lopte duboko u aut! 

1:0 - Perfektan start! Đoković pravi brejk u prvom gemu u trećem setu, Rune je potpuno "nokautiran"... Srpski teniser grabi ka plasmanu u četvrtfinale! 

DRUGI SET 

6:4 - BRAVO! Đoković je sačuvao brejk loptu, a potom osvojio drugi set! Srpskog tenisera od četvrtfinala sada deli još jedan set. 

5:4 - Nemoguće je preživeo Holger Rune... Imao je Đoković prvo tri vezane brejk lopte, Danac ih je sačuvao. Srpski teniser potom je stekao još tri u djusu, no, i to je Rune uz pomoć servisa odbranio. 

Informer

 

5:3 - Potvrđuje Đoković brejk i hrabro grabi ka osvajanju drugog seta! Mladi Danac će sada servirati za opstanak u setu. 

4:3 - MA BRAVOOOOO! Novak pravi brejk i to posle preokreta, Rune je vodio sa 40:0, a onda četiri vezana poena za srpskog tenisera. 

3:3 - Vratio se Đoković sa kratke pauze prouzrokovane bolovima u stomaku i poravnao rezultat. 

2:3 - Odbranio je Rune svoj servis gem, odmah Đoković kupi peškir i odlazi do toaleta. Dobra vest je što izgleda nije reč o povredi. 

2:2 - Pojavio se problem koji brine Novakove navijače... Uspeo je srpski teniser da osvoji svoj gem, ali se u većem delu držao za stomak, kao da grčevi muče najboljeg svih vremena.

1:2 - Pronašao je Rune dobar ritam na startu drugog seta, sada dolazi do svog servis gema i to bez izgubljenog poena. 

1:1 - Po prvi put Novak Đoković se suočio sa malim problemima u svom servis gemu! Imao je Rune prednost od 15:30, ali su usledila dva sjajna servisa, nerešeno je. 

Informer

 

0:1 - Dolazi Holger Rune do prvog gema u drugom setu. 

PRVI SET

6:3 - SET! Rutinski je Đoković priveo posao kraju u prvom setu! Kao i u dosadašnjem delu meča, ništa Rune nije mogao, samo 26 minuta bilo je potrebno srpskom teniseru da povede. 

5:3 - Svesno je Novak "povukao ručnu" na servis gemu Holgera Runea, Danac uspeva da dođe preživi prvi set, ali sada sledi teži deo posla budući da će servirati Đoković. 

5:2 - Tek dva poena Đoković je u dosadašnjem delu meča prepustio Runeu kada je bio na servis... Još jedan siguran gem za srpskog tenisera, sada ga četiri poena dele od osvajanja prvog seta. 

4:2 - Imao je Nole dve brejk šanse i priliku da praktično završi posao u prvom setu, ali je Rune uspeo da se odbrani i smanji zaostatak. 

4:1 - Perfektno deluje Đoković! Bez dileme, najboljih pet gemova za srpskog tenisera u 2024. godini. Ponovo se Holger Rune ništa nije pitao. 

Informer

 

3:1 - Slave navijači Holgera Runea prvi poen, a vrlo brzo nakon toga i osvojen gem na meču protiv Đokovića. Danac je pronašao kakav-takav ritam, uspeva da prekine seriju srpskog tenisera. 

3:0 - Surovo... Treći gem, a Rune nije osetio čar osvajanja poena! Đoković izuzetno siguran, sada je uz pomoć dva snažna druga servisa rutinski potvrdio brejk prednosti. 

2:0 - BREJK! Izvanredan početak za Đokovića na Centralnom terenu, odmah najbolji svih vremena dolazi do brejka, a Rune još uvek nije osvojio poen. 

1:0 - Služio je servis Novaka Đokovića u prvom gemu osmine finala protiv Runea! Srbin dolazi do uvodne prednosti i to bez izgubljenog poena, nadamo se da će u istom ritmu nastaviti... 

PRE MEČA

20:12 - Meč na Centralnom terenu biće odigran pod zatvorenim krovom budući da u Londonu već neko vreme pada kiša. Duel počinje kroz nekoliko minuta! 

20:08 - Novak Đoković je dobio pravo da bira ko će prvi servirati i odlučio je da on otvori duel osmine finala na Vimbldonu. 

20:04 - Đoković i Rune uskoro izlaze na Centralni teren, meč bi trebao da počne vrlo brzo. 

19:52 - Očekuje se da meč Đokovića i Runea počne kroz dvadesetak minuta. 

19:49 - Preokret Tejlora Frica! Amerikanac je od 0:2 stigao do 3:2 i pobede nad Aleksanderom Zverevim, u petom setu je počistio aktuelnog olimpijskog šampiona!

Informer

 

19:27 - Da... Zverev i Fric će igrati peti set, Amerikanac se potpuno vratio u meč! Ništa od Đokovića pre 20 časova. 

18:57 - Izvesno je da Đokovićev meč protiv Runea neće početi ni u 19 časova budući da Zverev i Fric nisu pri kraju.

18:41 - Novakov rival u potencijalnom četvrtfinalu - Aleks De Minor, doživeo je povredu u finišu meča protiv Artura Filsa i pitanje je u kakvom je stanju... 

18:32 - Meč Runea i Đokovića biće njihov šesti međusobni, srpski teniser je slavio tri puta dok je Danac dva puta bio bolji. 

18:22 - Ništa od ranog početka duela Đoković-Rune budući da je Tejlor Fric uspeo da smanji zaostatak protiv Aleksandera Zvereva.

18:06 - Đoković je, kao što je dobro poznato, na Vimbldon stigao samo mesec dana nakon operacije kolena zbog povrede na Rolan Garosu. Mnogi su sumnjali da će se takmičiti u Londonu, ali je najbolji svih vremena uspeo da se oporavi.  

17:42 - Aleksander Zverev vodi sa 2:0 protiv Tejlora Frica na Centralnom terenu, dakle, ukoliko Nemac nastavi u istom ritmu Đoković će uskoro na megdan Rudu. Ipak, sigurno je da će početak meča kasniti u odnosu na najavljeni termin. 

17:34 - Ukoliko savlada Kaspera Runea, Novak Đoković će u četvrtfinalu grend slema u Londonu igrati protiv Aleksa De Minora. Australijanac je maločas savladao Artura Filsa sa 3:1. 

Informer

 

17:17 - Novak Đoković je do osmine finala na Vimbldonu stigao ubedljivim partijama protiv Koprive, Fernleja i Popirina. 

17:10 - Dobro došli na lajv prenos meča osmine finala na Vimbldonu između Novaka Đokovića i Holgera Runea. Sve detalje sa ovog duela i "Centralnog terena" u Londonu uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!