08.07.2024.

17:25

Foto: EPAimages

Sport

Stari znanac čeka Novaka u četvrtfinalu! Ako prođe Runea, Đoković se sastaje sa njim!

Sa velikim nestrpljenjem navijači širom sveta čekaju meč Novaka Đokovića i Holgera Runea u osmini finala na Vimbldonu. Srpski teniser je samo mesec dana nakon operacije kolena rešio da se takmiči u Londonu i uspeo je da nadmaši sva očekivanja budući da je, bez mnogo problema, prošao tri prepreke na Centralnom terenu. 

Ipak, danas ga očekuje težak izazov protiv Runea na istom mestu, a u slučaju pobede poznato je ko će mu biti rival u četvrtfinalu Vimbldona. Naime, Austraijnaca - Aleks De Minor, sa 3:1 u setovima savladao je Artura Filsa i tako se plasirao u svoje novo grend slem četvrtfinale. 

Australijanac nije poznat po dobroj igri na travi, ali je iskoristio "rezove" u njegovom delu žreba i imao nešto lakši put do četvrtifnala. Danas ga je u Londonu sačekao talentovani Francuz - Artur Fils, ali 34. reket sveta nije mogao da pruži dostojan otpor De Minoru. 

Informer

 

Da će Aleks De Minor lako do naredne faze bilo je jasno već u prvom setu koji je dobio rezultatom 6:2, a nakon nešto više od sat vremena već je bilo 2:0 u setovima. Ipak, Artur Fils je u trećem uspeo da se "trgne" i zakomplikuje situaciju pošto je uz pomoć jednog brejka uspeo da dođe i do seta. 

Nakon osvojenog seta Fils se razigrao, sutilo je da će meč na terenu broj 1 otići u maraton pošto je u četvrtom bilo najviše borbe. Presudilo je De Minorovo iskoustvo. Australijanac se bolje snašao u razmeni brejkova (bilo ih je čak šest), a taman kada je delovalo da uspeva da se vrati u meč ponovo usledila je dupla greška koju je deveti nosilac oberučke prihvatio.