10.07.2024.

06:53

Foto: epaimages

Sport

Navijači, sjajan termin! Đoković nastavlja pohod, evo gde možete da gledate meč

Program na Centralnom terenu otvoriće Elena Ribakina i Elina Svitolina, a taj meč je na programu u 14.30 po našem vremenu, nakon čega će na teren srpski as.

Dobio je Nole dobar termin koji je obradovao i navijače, taman posle posla da uživaju u spektaklu. Duel možete da gledate na kanalu RTS 1 i Sport klub 1, naravno, kao i uvek, tekstualni prenos je na našem portalu - Informer.rs.

Na startu Vimbldona je Novak Đoković pobedio Vita Koprivu (3:0), u drugom kolu Britanca Džejkoba Firnlija (3:1), a u trećem kolu Alekseja Popirina (3:1), dok je protiv Holgera Runea slavio sa 6:3, 6:4, 6:2. Nole je sipao komplimente na račun Australijanca pred meč četvrtfinala.

- Mislim da je on jedan od najbržih na Turu. Mnogo je napredovao u poslednjih godinu i po. Igrao sam na Australijan openu prošle godine sa njim, sjajan meč. Od tada do danas, njegov napredak i to što je ušao u Top deset nije iznenađenje. Uvek je imao brzinu, odbranu i spretne ruke. Lejton Hjuit je njegov mentor i trener, mislim da je to sjajan spoj. Servis je postao njegovo oružje, što nije bio slučaj ranije. Kompletan je igrač, ustalio se kao Top deset, 15 igrač, stalno igra u poznim fazama na grend slemovima. Već me je pobedio u Australiji, nema razloga da misli da ne može i ovde. Naravno, grend slem je druga priča. Sviđaju mi se moje šanse - jasan je bio Đoković.

Informer

"Demon", kako je nadimak 25-godišnjem Australijancu, sada je prvi put u četvrtfinalu Vimbldona.

- Jedva čekam naš meč jer sam sada potpuno drugi teniser. Očekujem veliku bitku, a takve bitke volim da vodim. Za razliku od ranije, sada verujem da svakoga mogu da pobedim. U svaki meč ulazim uveren da su šanse 50:50.