10.07.2024.

15:46

Foto: EPAIMAGES

Sport

Olimpijske igre bez šampiona - Zverev ne ide u Pariz! Nemačkom teniseru stradalo koleno na Vimbldonu

Eliminisan je Aleksander Zverev sa Vimbldona nakon što ga je posle preokreta savladao Tejlor Fric sa 3:2. Nažalost, tom prilikom nemački teniser pogoršao je stanje povrede koju je doživeo u trećem kolu protiv Kamerona Norija kada mu je usled proklizavanja stradalo koleno... 

Budući da se nakon dva dana situacija nije smirila već se povreda pogoršala, sve su prilike da Aleksander Zverev neće biti u prilici da na Olimpijskim igrama u Parizu brani titulu. Nemac je pre tri godine postao šampion u Tokiju, ali nakon što mu je koleno dodatno oteklo mediji širom Evrope ističu da je njegov nastup na planetarnoj smotri ugrožen. 

Dan nakon meča sa Fricom lekari su bili prinuđeni da intervenišu i očiste koleno Aleksandera Zvereva. Navodno, odstranjeno je oko 40 mililitara krvi i drugih tekućina kako bi splasnuo otok, a njegov brat i nekadašnji teniser - Miša Zverev, otkrio je da je verovatno u pitanju lom kosti koji bi na duže vreme mogao da odvoji Sašu sa terena. 

Olimpijski turnir u Parizu počinje 27. jula i trajaće do 4. avgusta, igraće se na terenima Rolan Garosa gde je pre mesec dana Aleksander Zverev stigao do finala na grend slemu. Tada ga je nakon pet setova savladao Karlos Alkaraz.