10.07.2024.

19:46

Foto: EPA Images

Sport

Novak saznao rivala u polufinalu! Italijan posle preokreta srušio Frica

Muzeti će tako u petak u polufinalu igrati protiv najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji je dalje prošao bez borbe, pošto mu je Aleks de Minor predao zbog povrede. 

Biće to sedmi međusobni duel srpskog i italijanskog tenisera, a prednost je ubedljvo na strani Đokovića, koji vodi sa 5:1. Ujedno, biće to treći njihov okršaj ove godine, pošto su već odmerili snage u Monte Karlu i na Rolan Garosu i oba meča rešio je Novak u svoju korist. 

Muzeti je ovim trijumfom na Vimbldonu ostvario najveći uspeh na grend slemovima, pošto nikad ranije nije prošao dalje od četvrtog kola. 

Informer

Tejlor Fric

Italijan i Amerikanac vodili su veliku borbu u Londonu, viđeno je mnogo preokreta, a posle tri sata i 30 minuta igre dalje je prošao četiri godine mlađi Muzeti.

Fric je bolje ušao u duel i posle nešto više od pola sata igre dobio prvi set sa 6:3. Ipak, probudio se 25. igrač na ATP listi u nastavku, pa je posle revije brejkova odluka pala u taj-brejku, gde je Muzeti bio koncentrisaniji i stigao do izjednačenja. Italijan je nastavio u odličnom ritmu i u trećem setu, pa je dva puta uspeo da oduzme servis Amerikancu i dobije i taj period igre sa ubedljivih 6:2.

Delovalo je u tim trenucima da je italijanski teniser nezaustavljiv. Međutim, odbio je 12. igrač na planeti da se preda, mnogo bolje je servirao, pa je neizvesnost izostala sve do osmog gema, kada je stigao do brejka koji mu je na kraju bio dovoljan i da dobije četvrti set i potpuno se vrati u igru. 

Ipak, u petom setu na terenu je postojao samo Muzeti. Italijan je odigrao maestralno, ekspresno osvojio pet gemova za redom i rutinski priveo meč kraju i plasirao se u svoje prvo grend slem polufinale.