11.07.2024.

21:11

Foto: profimedia

Sport

Ovaj meč ću pamtiti zauvek! Paolini blista nakon plasmana u finale Vimbldona!

Paolini se plasirala u finale Vimbldona, pošto je u polufinalu takmičenja savladala Hrvaticu Donu Vekić sa 2:1 (2:6, 6:4, 7:6). Pravi rolerkoster viđen je na meču, rivalke su se smenjivale u vođstvu, a posle dva sata i 55 minuta više razloga za slavlje mala je sedma igračica na WTA listi.

- Težak meč, Dona je igrala neverovatno. Pogađala je linije. Mučila sam se na početku, ponavljala sam sebi da moram da se borim do kraja, da napredujem. Servirala sam jako loše. Presrećna samo što sam uspela, ovog ću se meča sećati do kraja života. Trudiš se da misliš šta treba da radiš na terenu iz poena u poen. Išla sam poen po peon, znate, nema mesta boljeg od ovog gde treba da se borite za svaki poen. Bilo je uživanje igrati pred vama. Za teniserku ne postoji mesto gde je veće uživanje igrati. Hvala što ste bili uz mene - istakla je Paolini. 

Italijansku teniserku su iz lože na Centralnom terenu podržavali njeni najbliži, roditelji i brat. 

- Drago mi je što su tu. Verujem da im je bilo teško, bio je to pravi rolerkoster od meča. Zahvalna sam što su tu uz mene i što su me podržavali - dodala je Paolini. 

Paolini je prva teniserka posle Amerikanke Serene Vilijams iz 2016, koja je uspela da izbori finale u dva grend slema iste sezone. Prvo je Italijanka izborila meč za titulu na Rolan Garosu, ali je tada izgubila od Ige Švjontek, da bi se sada ponovo plasirala u finale gde očekuje bolju iz meča Elena Ribakina - Barbora Krejčikova.

- Poslednjih nekoliko meseci za mene su zaista ludi. Ne znam, trudim se da mislim samo na ovo što se dešava na terenu. Volim da igram tenis, sjajno je igrati na ovom stadionu. To mi je bio san. Gledala sam finala kao dete, uživam i živim u sadašnjosti. Zaista je bilo ludo ovih nekoliko meseci - istakla je Jasmin. 

Informer

 

Na kraju meča, organizatori takmičenja su joj saopštili da je ovo bilo najduže polufinale u ženskom singlu u Londonu.

- Nadam se da ste uživali u meču. Trudila sam se da dam najbolje od sebe. Ne znam koliko smo igrale, tri sata... Dva sata i 55 minuta? Umorna sam, bole me noge, ali sam presrećna zbog plasmana u finale - zaključila je Paolini.