11.07.2024.

22:11

Foto: profimedia

Sport

Krejčikova "počistila" Ribakinu i zakazala finale Vimbldona protiv Paolini!

Snažnim servisima i jakim forhendima Ribakina je povela sa 4:0 uz dva brejka. Nije se taj rezultat dopao Krejčikovoj koja je odmah uzela stvari u svoje ruke i pokazala zašto je stigla do završnice takmičenja, sa dva brejka je uspela da ostane u meču. Ipak, Čehinja je izgubila tri od sva četiri svoja servisa i prvi set je pripao Ruskinji - 6:3.

Iako Barbora nije uspela u punoj meri da parira rivalki u prvom setu, za to se maksimalno potrudila u drugom. Izokola je pokušavala da odbrani svoje servise, a zatim i da napravi brejk u šestom gemu i povede čak saa 5:2.

Kazahstanka je imala čak 14 neiznuđenih grešaka što je i jedan od razloga njenog večerašnjeg poraza. Zbog njenih promašaja, Čehinja je stigla na gem od izjednačenja u setovima. Ipak, taj gem je potrajao, jer je Krejčikova ispustila 40:0, imala čak tri duple servis greške, ali zbog nestrpljivosti Ribakine posle 47 minuta uspela da izjednači 6:3.

Informer

Barbora Krejčikova

Videlo se po impresijama Ruskinje koja nastupa pod zastavom Kazahstana da nervoza u većoj meri utiče na njenu igru. Obe igračice čvrsto su držale servis u prvih šest gemova odlučujućeg seta i samo je bilo pitanje trenutka kada će jedna od njih da napravi grešku, i da protivnici sa druge strane mreže ustupi finale ovog prestižnog takmičenja. 

I to je učinila Ribakina. Krejčikova je napravila brejk u sedmom gemu za vođstvo od 4:3 i napravila veliki korak ka plasmanu u narednu fazu. Ribakina je u jednom trenutku imala 0:30, Čehinja je dobila gem i stigla na korak do velikog finala protiv Džasmin Paolini (5:3).

Ipak, Krejčikova nije želela da spusti gard i posle dva sata i osam minuta izborila je svoje drugo grend slem finale u karijeri, posle 2021. godine kada je osvojila Rolan Garos.