12.07.2024.

17:36

Foto: EPAIMAGES

Sport

Sprema se revanš u Londonu! Alkaraz čeka Đokovića u finalu Vimbldona!

Nalazio se Karlos Alkaraz pre nekoliko dana na ivici ambisa. Španac je bio na pragu eliminacije sa Vimbldona budući da je Fresis Tijafoe imao vođstvo od 2:1 i prednost brejka u četvrtom setu. Ipak, treći teniser sveta uspeo je da preživi, a danas izbori i plasman u veliko finale pošto je sa 3:1 na Centralnom terenu u Londonu savladao Danila Medvedeva. Ponovo nakon preokreta - 3:1 (6:7, 6:3, 6:4, 6:4). 

Alkaraz je u London stigao kao aktuelni šampion Vimbldona, ali je malo ko verovao da Španac može da ponovi uspeh od prošle sezone. Mučio se popularni Karlitos na travi pre početka trećeg grend slema, doživeo eliminaciju u trećem kolu ATP Londona, a mnogi su smatrali da mu je sav fokus u narednom periodu usmeren na Olimpijskim igrama u Parizu. Nije bilo tako. 

Pojavio se Alkaraz u svom najboljem izdanju na Centralnom terenu, bio bolji rival tokom čitavog meča, ali je Medvedev pukom srećom uspeo da osvoji prvi set posle taj-brejka. Ruski teniser daleko teže dolazio je do svojih servis gemova, a cenu toga platio je u drugom i trećem setu. 

Informer

 

Karlos Alkaraz je u drugom došao do ranog brejka, a potom rutinski priveo set kraju. Ništa drugačije nije bilo ni u trećem, ponovo je Španac poveo, oduzeo servis protivniku i preokrenuo rezultat na Centralnom terenu. Takvom raspletu događaja najviše se radovao Novak Đoković budući da je srpski teniser čekao kraj meča kako bi mogao da odigra svoje polufinale protiv Lorenca Muzetija.

Saznao je Đoković nakon nešto više od dva i po sata igre ko će mu biti rival u potencijalnom finalu. Alkaraz je došao do brejka na startu četvrtog seta, slutilo je na kraj. Ipak, Medvedev je uspeo da vrati izgubljen servis, ali ni to nije pomoglo Rusu da preživi nastavak. 

Vrlo brzo je Alkaraz došao do novog brejka, a nakon toga i posao u polufinalu priveo kraju za konačnih 3:1.