13.07.2024.

13:34

Foto: EPAIMAGES

Sport

Finale Vimbldona sa Alkarazom na dan kad je Đoković srušio Federera u epskom finalu! Da li će i sudbina umešati prste?

Najbolji srpski teniser boriće se za još jednu grend slem titulu, pošto je u polufinalu takmičenja u Londonu "počistio" Italijana Lorenca Muzetija sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:4) posle dva sata i 50 minuta igre. 

Novak će tako igrati u svom jubilarnom desetom finalu na terenima "Ol Ingland kluba", a rival u nedelju od 15 časova na drugoj strani mreže biće mu Španac Karlos Alkaraz, koji je bio bolji od Rusa Danila Medvedeva sa 3:1 u setovima. 

Đoković će u nedelju imati priliku za osmi trofej u Londonu, čime bi konačno izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera, sa kojim je upravo pre pet godina na isti dan odigrao finalni meč ovog prestižnog takmičenja, koji se i dalje prepričava. 

Informer

Pobednik Vimbldona 2019. godine

Te nedelje je na Centralnom terenu srpski teniser osvojio svoju petu krunu u Londonu, pošto je sa 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3) nadigrao osmostrukog šampiona posle četiri sata i 55 minuta borbe. 

Bilo je to najduže finale Vimbldona u istoriji, prvo u kojem smo gledali taj-brejk u petom setu. Đoković je treći put u karijeri pobedio Federera posle spasene dve meč lopte, i to vezane. Švajcarski teniser je pri rezultatu 8:7 u odlučujućem setu imao i 40:15 na svoj servis. 

Samo jedan poen delio je legendarnog Federa do još jedne rekordne titule, ali srpski as nije želeo da stavi tačku na taj meč. Iako je 15.000 gledalaca u tom trenutku u glas vikalo: Rodžer, Rodžer, u Novaku je proradio takozvani srpski inat.

Federer je propustio prvu meč loptu jer je pogrešio, zatim je Novak odlučno pogodio forhend i nastavio u istom stilu. U taj brejku je savladao velikog protivnika i tada podigao peti po redu trofej na Vimbldonu. 

Informer

Vimbldon 2019. godine