13.07.2024.

18:00

Foto: AP/Photo

Sport

Trener Španca priznaje: Alkaraz još uvek nema "ono" Đokovićevo!

Španac, nekada takođe proslavljeni teniser radi kao trener trećeg reketa sveta nešto duže od tri godine i pomogao mu je u njegovom putu ka vrhu ATP liste.

Kao i prošle godine, stigli su do finala Vimbldona i tamo im na putu stoji najbolji svih vremena Novak Đokoivić, o kojemu Ferero ima samo reči hvale.

Informer

Huan Karlos Ferero

- Karlos me iznova iznenađuje. Igra na fantastičnom nivou, ali jako je teško ponavljati je iz nedelje u nedelju. Zbog toga imamo toliko poštovanje prema Nadalu, Đokoviću i Federeru. Oni su to uspevali godinama - rekao je Španac.

Epsko finale prošle godine pripalo je Alkarazu posle skoro pet sati nestvarne borbe. Ovoga puta je Đoković iznenadio mnoge svojim plasmanom u meč za trofej, nakon što je zbog povrede kolena odustao od daljeg takmičenja na Rolan Garosu. 

Informer

Karlos Alkaraz

Ferero kaže da Novak izgleda kao da je u sjajnoj fizičkoj formi i da je povreda prošlost. Zbog toga stavlja Srbina kao favorita pred odlučujući duel.

- Budimo iskreni, Novaka su ljudi otpisali samo zbog povrede. Mislim da je i dalje on glavni favorit. Oporavio se od povrede i operacije jako brzo. Deluje mi da je u sjajnoj kondiciji. Proklizava po terenu i ne deluje mi kao da ima neke probleme. Računamo da će finale biti bitka kao i prošle godie, već sam rekao Karlosu da se spremi na pet sati igre. Novak ima mnogo više iskustva, ali je i Karlos zreliji nego ikad - objasnio je Ferero.