14.07.2024.

13:05

Foto: profimedia

Sport

Novak je čudo, izjednačiće rekord Federera! Bivši trener Endija Mareja veruje u srpskog asa!

Srpski as će u finalu takmičenja u Londonu od 15 časova (RTS1, Sport klub 1) odmeriti snage protiv trećeg tenisera sveta, Karlosa Alkaraza. 

Novak u međusobnim duelima vodi sa 3:2, a poslednji meč ova dva tenisera odigrala su prošle godine na Završnom mastersu u Torinu, gde je Đoković ubedljivo slavio sa 2:0 (6:3, 6:2). Sledi repriza finala od prošle godine, kada je Alkaraz posle pet setova trijumfovao, a sada se ukazala prilika da mu se najbolji srpski teniser revanšira. 

Nekadašnji trener Endija Mareja, Mark Peči, nije mogao da veruje da će Đoković posle operacije meniskusa igrati na turniru u Londonu i potpuno je siguran da će srpski teniser trijumfovati i izjednačiti rekord Rodžera Federera.

- Postoji samo jedan čovek u muškom tenisu ovih dana i to je čovek zvani čudo. Novak Đoković je pre nešto više od mesec dana bio na operacionom stolu i niko nije ni pomišljao da će biti ovde na Vimbldonu. Izgleda da će izjednačiti rekord Federera od osam titula. Stvarno fenomenalno - izjavio je Peči.

Informer

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser ima priliku da izjednači rekord Švajcarca od osam vimbldonskih titula i da stigne do 25. grend slema u karijeri. 

- Oborio je sve druge rekorde, ovaj će da izjednači. On je stvarno nešto drugo. Veliko poštovanje za način na koji je uspeo da izgradi još jednu šampionsku trku - podvukao je nekadašnji teniser.