14.07.2024.

18:12

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Sport

Nisam veliki šampion! Evo šta je rekao Alkaraz nakon titule na Vimbldonu!

Na početku intervjua, Karlos Alkaraz je prokomentarisao sitauciju u trećem setu kada je prokockao čak tri meč lopte, a zatim je Novak Đoković stigao do brejka.

- Bilo je 40:0, on je neverovatni borac, znao sam da će da isloristi svaku svoju šansu. Bilo je jako teško posle toga,  trudio sam da igram svoju najbolju igru. Srećan sam što sam u ovoj situaciji, očigledno sam dobro odigrao taj-brejk  - istakao je sada već četverostruki grend slem šampion.

Ovim podvigom postao je tek šesti igrač u open eri koji je u istoj godini uspeo da osvoji Rolan Garos i Vimbldon.

- Samo se borim, verujem. Zaista je sjajna stvar biti u društvu igrača koji su u istoj godini osvojili Rolan Garos i Vimbldon, Novak je to uradio. Ne smatram sebe velikim šampionom, samo se trudim da nastavim da gradim svoju stazu -  rekao je Alkaraz.

Informer

Naravno moralo je da se priča i o finalu Evropskog prvenstva između Španije i Engleske koje je na programu od 21.00.

- Sa mojim timom, ne znam šta će se dogoditi, ali ću da gledam. Ja sam svoj posao uradio, neka to urade i fudbaleri. Biće to težak meč -  kaže šampion Vimbldona.

Za kraj pričao je o šampionskom balu i svojim plesnim sposobnostima, a zatim je čestitao Novaku Đokoviću na fantastičnom turniru.

- Mogu da budu bolje, potrudiću se da budem što bolji mogući. Toliko sam nervozan, zaboravio sam da čestitam Novaku i njegovom timu. Uradili ste sjajan posao nakon Rolan Garosa i operacije, nije bilo jasno da li ćeš igrati, a ti si stigao do finala, to je neverovatno. Veliko poštovanje za tebe  i tvoj tim. Želim da se zahvalim i svom timu i svojoj porodici. Uvek ste mi podrška, bilo gde se takmičio. Neverovatno je da vas imam, nadam se da ćemo imati još trenutaka poput ovog - zaključio je Karlos Alkaraz.