16.07.2024.

06:57

Foto: epimages

Sport

Otkriveno šta je Đoković rekao Alkarazu na mreži! Ovo niko ne bi uradio

Španac je ubedljivo sa 3:0 dobio Srbina u finalu Vimbldona i osvojio drugi trofej u Londonu, četvrti u karijeri. Dan nakon meča je u intervju za špansku Marku pričao o finalu i Novaku sa kojim se srdačno pozdravio na mreži. 

- Kada sam ga video ove godine prvi put na Vimbldonu, a imao je problem sa kolenom, našalili smo se i rekao sam mu da je supermen - titan. Od tada, svaki put kada smo se videli ovde, rekao je on meni da sam titan. I na mreži mi je rekao "Titane, čestitam, zaslužio si". Ne sećam se mnogo više - iskren je bio Alkaraz.

Priča se o smeni generacija, a Alkaraz ističe da dokle god Đoković igra na ovako visokom nivou, ne postoji zvanično smena generacija.

Informer

- Ne smatram da postoji promena epohe i smena straže. Svi znamo koliko je Đoković dobar igrač i koliko je ambiciozan.

Informer

Uveren je da će Novak uzvrati udarac na Olimpijskim igrama.

- Siguran sam da će posle ovog poraza trenirati još jače i da će biti bolji igrač. Već smo prošle godine videli da je posle poraza osvojio Sinsinati i Ju-Es open. Svi znamo za šta je Novak sposoban i sada dolaze Olimpijske igre, pa ćemo videti. Ono što možemo da kažemo je da ćemo vredno trenirati da se ovakve situacije ponavljaju i da nas Đoković ne pobedi.