17.07.2024.

15:39

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ovo od Nadala niko nije očekivao!

Amerikanci su objavili da će Španac učestvovati, ali to i dalje ne znači da će se Rafa definitivno takmičiti. Verovarno će odluku potvrditi nakon Olimpijskih igara, a u Parizu će  igrati u singlu i dublu sa Karlosom Alkarazom.

Nadal prošle sezone nije igrao zbog povrede, pa će iskoristiti zaštićeni renking da uđe u glavni žreb poslednjeg grend slema u sezoni. Četiri puta je u karijeri podizao pehar u Njujorku, poslednji put  2019. godine, dok prošle godine nije igrao zbog povrede, a malo ko je očekivao da će i ove baš zbog problema sa povredama.

Informer

Rafa je trenutno 261. teniser sveta, trenutno je u švedskom Baštadu gde se na turniru iz ATP serije 250 takmiči u dve konkurencije. U prvom kolu singla sa 6:3, 6:4 pobedio je Lea Borga, sina proslavljenog Šveđanina Bjorna Borga. U drugoj rundi ga čeka znatno ozbiljniji izazov, pošto će se nameriti na petog nosioca Kamerona Norija.

Ju-Es open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra, titulu brani Novak Đoković koji je prošle godine u finalu pobedio Danila Medvedeva. Ove godine je Australijan open osvojio Janik Siner, dok je Karlos Alkaraz bio najbolji na Rolan Garosu i Vimbldonu.