19.07.2024.

14:40

Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Sport

Mama i tata rekli može! Alkaraz se istetovirao, na nozi simbol trofeja na Rolan Garosu!

Momak iz Mursije je u više navrata isticao kako njegovi roditelji nisu za to da se on još od "malih nogu" šara po svom telu, ali očigledno je da su ovoga puta ponovo popustili. 

Na društvenim mrežama osvanula je objava popularnog tatu majstora, u kojoj se jasno vidi da tetovira trećeg tenisera sveta. Sudeći po snimku, iscrtavanje popularne francuske turističke atrakcije trajalo je skoro čitav dan, jer se vidi da su počeli još dok je grejalo sunce, a završili kasno u noć.

Nakon što je savladao srpskog tenisera Novaka Đokovića u finalu Vimbldona, 21-godišnjeg Španca su novinari upitali da li i ovoga puta ima želju da datum londonskog grend slema zabeleži kao uspomenu, ali se on tom prilikom dotakao Rolan Garosa.

Kako je tada naglasio, planirao je da na nozi istetovira Ajfelov toranj posvećen osvojenoj tituli u francuskoj prestonici, ali je prvo morao da se konsultuje sa roditeljima o toj temi. 

Rekao sam roditeljima da bih ih smirio da ću se tetovirati samo za prve trofeje, ali ovo sada je baš veliki trenutak. Za Ajfelov toranj ću morati da razgovaram sa njima, a što se ovogodišnjeg Vimbldona tiče možda dodam samo datum pored već postojeće tetovaže u čast tog turnira. To mogu da sakrijem - uz osmeh je rekao Alkaraz.

Alkaraz se istetovirao pre dve godine kada je osvojio Ju-Es open, kao i prošle godine posle Vimbldona. Na svom telu ima datum i jagodu, a sada i pomenutu tetovažu posvećenu drugom grend slemu u sezoni.