20.07.2024.

08:14

Foto: Tanjug/AP

Sport

Nadala podsetili na spektakl sa Đokovićem! Živ sam, to je najbitnije (VIDEO)

Uspeo je da slavi jedan od najboljih tenisera svih vremena nakon tri sata i 58 minuta igre! Ukoliko gledamo samo mečeve na dva dobijena seta, Nadal je samo protiv Novaka Đokovića u Madridu 2009. odigrao duži i to za svega ti minuta!

Tada je španski as izvojevao pobedu posle taj-brejka, a ovaj put je protiv Navonea imao 5:2 u trećem setu, odnosno dva brejka prednosti, ali je umalo uprskao sve! 

Argentinac se vratio na 5:5, ali je Rafa slavio, a odmah nakon susreta mu je spomenut Nole i postavljeno pitanje kako uspeva da održi fokus.

- Ne, nisam bio fokusiran sve vreme, kao što ste videli! Imao sam 5:2, pa sam na momente gubio koncentraciju, ali bio sam u stanju da fizički izdržim do kraja. Videćemo kako ću se osećati sutra, ali živ sam, to je najvažnije (smeh). Videćemo kako ću se probuditi ujutru, a ne mogu dovoljno da zahvalim na podršci ovde u Bostadu - rekao je Nadal.

Slavnog asa u polufinalu čeka kvalifikant iz Hrvatske, Duje Ajduković, a Španac će i u paru sa Kasperom Rudom igrati polufinale u dubl konkurenciji.