22.07.2024.

07:34

Foto: tanug/ap

Sport

Zverev bljuje vatru! Umalo patosirao Fisa posle podmuklog poteza (VIDEO)

Nemac nije uspeo da osvoji turniru u rodnom gradu, Hamburgu. Posle velike borbe i tri i po sata igre izgubio je od Francuza Artura Fis sa 6:3, 3:6, 7:6.

Međutim, jedna scena iz trećeg seta podigla je prašinu. Na 5:5 u trećem setu i 40:30, na brejk lopti za Zvereva, Fis je pokušao da iznenadi protivnika. Servirao je "iz ruke", ali je za malo promašio. Zverev je bio vidno isfrustriran, ljut, prigovorio je da je u pitanju aut i bio je u pravu, da bi na drugi servis protivnika vidno nervozan poslao lopticu iz riterna u aut i tako propustio priliku da dođe do brejka. Usledili su zvižduci sa tribina, pa ih je Fis pitao zašto mu zvižde... Francuz je na kraju dobio taj brejk sa 7:1 i došao do druge titule u karijeri. 

Pogledajte scenu i bes Zvereva! Nemački teniser se posle meča hladno pozdravio s rivalom, jedva ga je i pogledao na mreži. 
 

Fis je posle pobede objasnio zašto je servirao "ispod ruke".

- Uradio sam sve da pobedim. Bilo je 5:5, imao sam grčeve. Pokušao sam servis ispod ruke jer nisam mogao da serviram. Publika je zviždala, nije me briga. Ja pobeđujem i to je to - poručio je Fis, na koga je sigurno ponosan  Nik Kirjos, jer on obožava ovakve servise. 

Strasti su se, međutim, smirile na ceremoniji dodele trofeja. Zverev je pritekao u pomoć da otvori flašu šampanjca, a to mu je zgodno došlo da okupa protivnika i malo se osveti.