04.08.2024.

20:26

Foto: Starsportphoto©

Sport

Novi odlazak sa "Marakane"! Zvezda prodala srpskog reprezentativca!

Dominacija Crvene zvezde u srpskom fudbalu traje već godinama, uprkos tome, čelnici beogradskog velikana rešili su da je vreme za svežu krv. Tokom leta angažovan je veliki broj pojačanja, a samim tim postalo je jesno da će neko morati da napusti "Marakanu". Danas je sidro podigao reprezentativac Srbije - Srđan Mijailović. 

Iskusni vezista nije prošao pripreme sa timom Vladana Milojevića budući da je imao obaveza sa nacionalnim timom. Po povratku u Beograd ispao je iz planova trenera budući da je Ognjen Mimović ostavio sjajan utisak na desnom boku, a uz to je i bonus za Superligu Srbije. Na "Marakanu" je stigla ponuda sa Bliskog Istoka, a Mijailović je u dogovoru sa upravom rešio da je prihvati. 

Mijailović karijeru nastavlja u dresu Al Vasla, aktuelnog šampiona Ujedinjenih Arapskih Emirata. Put Bliskog istoka ga vodi nekadašnji trener - Miloš Milojević, sa kojim je vezista u drugom mandatu u crveno-belom dresu osvojio duplu krunu, upisao 25 utakmica i bio jedan od glavnih aduta Zvezde te sezone. 

Informer

 

Kako prenosi "Mozzart sport", Mijailović će već večeras krenuti put Dubija gde ga čeka dvogodišnji ugovor vredan 1.000.000 evra po sezoni. Naravno, vezista će imati mogućnost da dodatno zaradi kroz razne bonuse. Dobar posao sklopila je i Crvena zvezda budući da će Al Vasl za Mijailovićevu slobodu platiti 1.200.000 evra. 

Nekadašnji đak beogradskog kluba u dva mandata je bio prvotimac crveno-belih. Prvo kada ga je kao 17-godišnjaka 2010. u vatru bacio Robert Prosinečki. Nakon tri sezone u prvom timu Zvezda je morala da ga proda kako bi popunila minus u kasi, a Mijailović je otišao put Kajzerija u transferu teškom 600.000 evra. Četiri godine je nastupao u Turskoj, potom je branio boje ruske Samara pre nego što se 2020. vratio u Srbiju, odnosno, u Čukarički.