05.08.2024.

23:50

Foto: EPAIMAGES

Sport

Šok intervju Aleksandera Zvereva: Vrti mi se u glavi, vidim četiri loptice...

Stigao je Aleksander Zverev na Olimpijske igre kao aktuelni šampion. Želeo je da u Parizu odbrani titulu, ali nije uspeo. Sa trona je nemačkog tenisera skinuo najveći svih vremena - Novak Đoković, pošto ga je u četvrtfinalu eliminisao Lorenco Muzeti. 

Videlo se tokom čitavog turnira da Zverev nije na svom nivou, odnosno, da ima određenih fizičkih problema. Žalio se na bolove u kolenu tokom Vimbldona, ali to nije ono što ga muči. Nemački teniser razgovarao je sa novinarima "Bilda" po povratku iz Pariza i otkrio da ima ogromne poteškoće na terenu. 

- Sve je počelo u Hamburgu i nastavilo se u Parizu. Od drugog kola, osećao sam da ne mogu da igram više od jednog seta. Moram da razjasnim sa doktorom o čemu se radi. Moram da vidim šta se dešava kako bih u ostatku sezone igrao bolje - rekao je Zverev za "Bild". 

Nije tajna da nemački teniser ima dijabetes, neretko je tokom mečeva morao u svlačionicu kako bi sebi davao injekcije insulina, ali smatra da to nije uzrok njegovih fizičkih problema. 

- Kada problem nastane zbog nivoa šećera u krvi, osećam da sam sporiji i nemam volju da treniram. Osećaj mi je tada drugačiji, vrti mi se u glavi i vidim četiri loptice kako idu ka meni. Kao da ne mogu ništa da uradim - podvukao je nekadašnji olimpijski šampion.