12.08.2024.

11:41

Foto: Reuters

Sport

Sinera muče zdravstveni problemi: Nisam spreman za Sinsinati!

Druga polovina 2024. godine nikako nije dobra za Janika Sinera (22). Posle sjajnog početka, osvajanja Australijan opena, serije pobeda do aprila i preuzimanja liderske pozicije na ATP listi, odjednom je stao i usledio je pad.

Italijan na Rolan Garosu i Vimbldonu nije uspeo da dođe do trofeja, a onda je morao da odustane i od učešća na Olimpijskim igrama u Parizu zbog jake upale krajnika.

Vratio se nedavno, na turniru u Kanadi, gde je branio titulu, ali ispao je već u četvrtfinalu od Rusa Andreja Rubljova (6:3, 1:6, 6:2).

- Za mene je dobar rezultat i što sam dotle došao, jer sam bio u poziciji koja uopšte nije laka. Takve stvari se dešavaju i moraju da se prihvate. Mislim da su moje nevolje više psihološke, nego fizičke prirode. Svestan sam da u ovom trenutku moje telo nije utrenirano kako bih želeo, ali sam mentalno još manje spreman - rekao je Siner.

Informer

Janik Siner

Mladi as je ovom eliminacijom ostao bez 800 poena na ATP listi, ali imaće priliku da već učešćem na mastersu u Sinsinatiju (od 13. do 19. avgusta) popravi situaciju. Tamo nije učestvovao minule sezone, mada on sam priznaje da nije optimista po pitanju rezultata, iako će biti prvi nosilac i glavni favorit.

- Ne verujem da ću biti na maksimalnom nivou u Sinsinatiju. Ne verujem da su čuda moguća u narednih nekoliko dana. Glavna namera je da na Ju-Es open stignem u pravoj formi, jer je taj turnir moj veliki cilj u ovoj godini - poručio je Siner.