12.08.2024.

18:45

Foto: OKS

Sport

Pod nogama si ostavio masu kukavica, želeli su tvoj pad! Čuveni Brazilac pričao o Novaku, ovo morate da pročitate!

Srpski teniser Novak Đoković se u 38. godini domogao olimpijskog zlata, jedinog trofeja koji mu je nedostajao u karijeri. Nole je savladao Karlosa Alkaraza u samoj završnici najveće sportske smotre i tako ispunio svoj dečački san.

Iako se njegovom uspehu mnogi dive, normalno je da postoje i oni koji mu na toj veličini zavide. Upravo o tome u jednom podkastu govorio je legendarni Brazilac, Giljerme Fuiza, koji nije štedeo na lepim rečima dok je analizirao srpskog velikana.

- Novače Đokoviću, ti nisi pobednik, ti si oslobodilac. Pod svojim nogama si ostavio masu kukavica koja je priželjkivala tvoj pad. Nisu želeli tvoj poraz, već sramoćenje. Ostavio si i masu prevaranta koji će večno imati noćne more o tebi. Đokoviću, tvoja zlatna medalja sramoti propagandiste lažne nauke. Svako sramno ‘buu‘ od poslušnika lobista je bilo ispraćeno tvojom sjajnom igrom. Naučio si rulju snazi dostojanstva, koja nikada neće shvatiti šta je to - započeo je Fuiza.

Filmski producent je nastavio u istom tonu i naglasio da će, kada ne bude više na podijumu, Novakovo ime i lik biti urezani u večnu galeriju najvećih na svetu.

- Bio si zatvoren u Australiji. Ostao si savršenog zdravlja, pokazao da ne postoji magični napitak, naročito ne za masovnu ucenu. Bio si izbačen iz zemlje, želeli su da te unište moralno, da te ponište, da nestaneš sa mape. Ti si na mapi zauvek, ne samo kao najveći svih vremena, već i kao lider naše vrste. Svako ko se usudi da podigne glavu videće tebe, Novaka Đokovića. Neko to neće moći da podnese i radije će se vratiti nazad, da gleda u zemlju. Da ubira zlatne mrve od politički korektnih lobista. Ali, oni koji se usude da kičmu drže uspravno će u tebi pronaći nadu. Jednog dana će velika sramota čovečanstva biti pravilno izložena. I tog dana ti nećeš biti na vrhu podijuma, već u galeriji večnosti sa neospornim priznanjem o tome ko si. Novače Đokoviću, ti si heroj - podvukao je Fuiza.